Zes redenen om de televisie uit te zetten

Bron: Flickr, oddharmonic

Bron: Flickr, oddharmonic

Televisie is een dagelijks genoegen en ook een sluipende ondergraver van je gezondheid. Wat lijkt er nu probleemlozer en eenvoudiger dan lekker voor de televisie te zitten? De negatieve effecten worden vaak pas na een tijdje merkbaar en er zijn er veel meer dan we dachten. Lees en ontdek hoe je leven vooruit gaat van minder tv kijken.

1. Betere relatie

Hoe meer waarde je hecht aan de romantische liefdesverwikkelingen op tv, hoe minder tevreden je zult zijn met je eigen relatie, volgens een onderzoek in 2012 in het tijdschrift Mass Communication and Society.

2. Langer leven

Tv kijken beïnvloedt niet alleen je korte-termijngezondheid, het kan zelfs effect hebben op hoe lang je zult leven. Uit onderzoek gepubliceerd in het blad van de American Medical Association blijkt dat elke drie uren die je dagelijks televisie kijkt, je risico te sterven aan welke oorzaak dan ook, met gemiddeld 13 procent toeneemt.

3.  Beter slapen

De tv uitzetten doe je het beste een tijdje voor je gaat slapen. Een onderzoek onder meer dan 20.000 volwassenen wees uit dat bijna 50 % van deze mensen tv keken binnen de twee uur voordat ze gingen slapen. Televisie kijken voor het slapen gaan slapen kan het aantal uren dat je anders zou slapen, verminderen. Want je bent geneigd te blijven zitten, terwijl je al moe bent. Slaapgebrek kan leiden tot van alles, van depressie tot kanker.

4.  Betere spermaproductie

Enkele dagen geleden, op 4 februari, publiceerde Harvard een onderzoek waaruit blijkt dat van de mannen die meer dan 20 uur tv per week kijken, 44 procent van hen een verminderde spermaproductie heeft. In Amerika is 20 uur tv kijken per week gemiddeld voor mannen. De tv uitzetten en actief worden helpt, want dezelfde studie toonde aan dat mannen die tenminste 15 uur per week sporten, 73% meer sperma produceren.

5. Minder snoepen

Als je wilt dat je kinderen afvallen, beperk dan de tijd die ze doorbrengen voor de tv. Een onderzoek uit 2012 in het blad van Nutrition,Education and Behavior toonde dit aan. Uit weer een ander onderzoek blijkt dat kinderen die na school televisie kijken, sterker geneigd zijn dagelijks snoep en suikerhoudende drankjes te consumeren, en minder geneigd zijn fruit en groenten te eten.

6. Gezonder hart

In hetzelfde onderzoek dat een verband aantoonde tussen televisie kijken en eerder dood gaan, werd ontdekt dat de uren die je doorbrengt voor de televisie ook de gezondheid van het hart kan beïnvloeden. Elke twee uren dat iemand vastgeplakt zit aan het scherm, nam het risico op een hartkwaal toe met 15 procent. Overigens nam in dezelfde tijd het risico op diabetes toe met 25 procent.

Bron: Huffington Post

Lees ook

Gezond eten tijdens winterweer of wintersport

Zo leer je kinderen te houden van gezond eten

Vier vragen die meer rust zullen brengen in je leven

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.