Wie is Zilvervis?


Mijn elevator pitch
Eerste kennismaking

Zilvervis

Hierboven ziet u een sterk vergrote afbeelding van de Lepisma Saccharina, de mascotte van deze site. Hieronder leest u meer over hem. Maar eerst over mij.

Mijn naam is Frank Flippo (53), tekstschrijver en schrijfcoach. Deze website is vooral bedoeld als uitstalkast van mijn tekstuele kunnen. Welkom hier en ik hoop dat u zult genieten van de meer dan 400 artikelen. Zij bestrijken zeer uiteenlopende gebieden, maar zo er een verbindende factor is, dan is dat reizen. Vandaar de ondertitel ‘Fundgrube voor kamerreizigers’.

Opgeleid als historicus en journalist, ben  ik momenteel vooral actief als interviewer, als verslaggever en als schrijfcoach en schrijfdocent. Zie ook mijn cv. Ik geef cursussen zowel aan bedrijven als aan non-profitinstellingen, en zowel in creatief schrijven als in Nederlandse taalbeheersing. Een voorbeeld van dit laatste is mijn opfriscursus Nederlands die ik afgelopen winter gaf aan een adviesbureau in het midden van het land.

Ook u help ik graag verder met mijn inspirerende en motiverende content tegen een concurrerend tarief. U kunt het onderstaande formulier invullen en versturen:

U kunt ook direct bellen: 06 39 30 69 14

Tot ziens!

Zilvervis

Zilvervis(Lepisma saccharina) is een piepklein insect dat zich tegoed doet aan pulpachtige substanties. Zijn neefje de Papiervis(Ctenolepisma longicaudatum) heeft een exclusief menu, maar ook Zilvervis is niet afkerig van boeken. Ik juich eruditie toe en ben een en al oor voor wie boeiend vertellen kan. Zo iemand heeft meestal veel boeken verslonden, of bijzondere dingen meegemaakt in de leerschool des levens. Ik hang aan de lippen van vertelkunstenaars; zij beschikken over het vermogen, kleurrijke bijzonderheden uit hun doorgaans uitstekende geheugen te verweven in een meeslepend relaas. Zilvervisjes zijn moeilijk te bestrijden. Moge ieder die dit leest, ook zo’n taai leven beschoren zijn!

Advertentie

18 reacties op Wie is Zilvervis?

 1. Mooie website Frank! Maar waarom nou de zilvervis en niet de papiervis? Dat vraag ik me dan toch af…
  Groet,
  De Duizendpoot

  Like

 2. Fred Flippo zegt:

  Frank, veel succes met je weblog. Ik kom veel artikelen tegen waarvan ik weet dat je ze geschreven hebt. Het interview met Midas Dekkers herinnerde ik me bijvoorbeeld nog. Leuk om alles wat je geschreven hebt te zien op één website.

  Groet, Fred.

  Like

 3. Hi Zilvervis,
  Fraai en meeslepend weblog, Heer Flippo. Weer uren door je verhalen gestruind. Mooi ook om te zien dat nog steeds overal de typische Flippo touch in zit. Je geheel eigen stempel. Nog steeds uniek. En uit duizenden herkenbaar. Onze paar gezamenlijke reportages liggen mij nog steeds vers in het geheugen.
  Zilvervis, blijf vooral (zo) schrijven!
  Vriendschappelijke schrijversgroet,
  Mike de Leede

  Like

 4. Erica zegt:

  Hoi Frank,

  Leuke weblog, ik hoorde via Bart van het bestaan.
  Mooi om te lezen vooral ook je bekende Bureaublad interviews.

  Succes, groeten Erica

  Like

 5. Hoi Frank,
  Wat een leuke weblog zeg! Met veel plezier je artikels/ intervieuws gelezen.
  Uniek hoe je alles overbrengt. Misschien leuk om binnenkort een bakkie samen te doen.
  Groetjes, Sidika

  Like

 6. Bart van Meurs zegt:

  Onlangs kwam ik op je site . Leuke artikelen. En dan je naam: “Zilvervis”. Ik zag er pas 1, althans dacht ik dat het een zilvervis was en ik wist niet hoe snel ik van dat beest afwilde. “FLATSCH” met de opgerolde krant en weg was de zilvervis. Ongetwijfeld leeft hij nog. Dankzij jouw artikelen zal ik bij het zien van een zilvervis misschien de volgende keer niet meer zo intuitief reageren..

  Like

 7. egbert zegt:

  Een zilvervis op Volkskrantblog is prima. Ooit was mijn huis vergeven van de zilvervisjes/papiervisjes. Niets van papier was meer veilig. Een ongediertebestrijdingsbedrijf heeft met succes dit euvel voorgoed bestreden.

  Like

 8. Leuk om te lezen. Mijn berging is ook vergeven van de papiervisjes, ik bewaar daar mijn schatten…..

  Geliked door 1 persoon

 9. Hans Verbeek zegt:

  We waren al zilvervisjes voordat de mens papier ging maken. En ik denk dat er ook nog zilvervisjes zullen zijn lang nadat we gestopt zullen zijn met papier maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.