Het suikerarme bestaan met of zonder dieet?

Het suikervrije bestaan

Bron: Hypnotherapy, Flickt

Suiker kun je vervangen door alternatieven, maar je kunt ook beginnen met de inname van suiker te minderen en dit te combineren met een gezonder manier van leven. Uit onderzoeken blijkt dat regelmatig bewegen, gecombineerd met minder zoet eten en de juiste vetten, een sterk herstellend effect heeft op lichamen die voordien sterk waren blootgesteld aan verkeerde suikers (en ook vetten).  Je kunt overigens beter gaan voor suikerarm dan voor suikervrij; dat is beter voor je welbevinden. Van nature hebben velen van ons namelijk een sterke behoefte aan ‘pieken’ in stemming. Ook suikerpieken. 

We weten dat mensen van nature zoetekauwen zijn. We zijn ook gewoontedieren. Het veranderen van een gewoonte kost iedereen veel moeite en doorzettingsvermogen, met altijd kans op terugval. Gewoontes veranderen is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Omdat dit, als het lukt, zo ontzettend goed voelt, bieden we hier wat handreikingen.

Omdat wij sociale wezens zijn, werkt verandering vaak het beste als je die met gelijkgezinden inzet. Als je samen met anderen gaat hardlopen, gezond koken, de buitenlucht opzoekt, is de slagingskans veel groter dan wanneer je als eenpitter moedig probeert vol te houden. Vrijwel alle gezonde ouderen hebben een uitgebreid sociaal netwerk dat hun evenveel vitaliteit biedt als al die gezonde voedingsmiddelen samen. Dus come and join the club!

Lees meer...

Zes redenen om de televisie uit te zetten

Acht gezonde smoothie tips

Zo krijg je kinderen aan de groente

 

 

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.