*Update varkensstal* Provincie zegt: college B & W Heuvelrug beslist!

Varkens

Na de verkiezingen zijn de politieke verhoudingen verschoven: verlies voor VVD en PvdA/Groenlinks, winst voor SP en D66.  Maar nog altijd is er een ruime raadsmeerderheid tegen de geplande grote, sterk vervuilende varkensstal. In tegenstelling tot wat sommige fractievoorzitters hier suggereerden, speelt de provincie geen grote rol in deze beslissing. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt volledig bij het Heuvelrugse college B & W. Dit betekent dat de gemeenteraad hier wel degelijk een punt kan meken.. Toelichting van Frans Assmann, provinciaal beleidsmedewerker ruimelijke ordening:

“Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht verleenden op 21 januari 2013 een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet, die de initiatiefnemer nodig heeft voor de door hem beoogde ontwikkeling.  Deze Natuurbeschermingswetvergunning is inmiddels onherroepelijk.”

Om de stal te kunnen neerzetten op het perceel Molenweg 11 heeft hij de boer ook nog twee omgevingsvergunningen nodig  De aanvragen hiervoor diende hij in bij het college van B & W Utrechtse Heuvelrug. Het zijn:

-de omgevingsvergunning beperkte milieutoets, en

-de omgevingsvergunning activiteit bouwen.

Assmann: “De exclusieve bevoegdheid (cursief en vet van redactie) om over deze vergunningaanvragen te beslissen berust bij het hiervoor genoemde college van burgemeester en wethouders.”

Hij voegt hier uitdrukkelijk aan toe:

“De provincie Utrecht vervult in het kader van deze vergunningverlening geen rol of taak.”

Zoals hier al vermeld, heeft het college van B&W van de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten de beslissing over de bedoelde vergunningaanvragen tot na de gemeentelijke verkiezingen van 19 maart 2014 uit te stellen.

Volgens welingelichte kringen valt deze beslissing volgende week, direct na de installatie van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Overig en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.