Van majorettes tot pompongirls

(Door Frank Flippo)

Het eerst waren ze te zien eind jaren dertig, toen vrouwen af en toe de trom mochten slaan in militaire drumbands. Eerst heetten ze drum-majorettes, toen majorettes. Grote groepen drumslaande vrouwen in show-uniformen  zie je steeds minder, pompongirls en cheerleaders steeds meer. Dat laatste spreekt meer aan, omdat er meer sportieve vaardigheden mee gemoeid zijn en dus een afwisselender patroon biedt. Portret van een Zuilense majorettegroep, waar de moeders hun dochters nog mooi maken voor de optocht.

Lees ook

Geschiedenis van het Nederlandse levenslied

Dansen betekent intens leven

De mooiste dag; over huwelijksgebruiken

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Subculturen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.