De mooiste dag

In onze aan overgangsrituelen arme tijd blijft de bruiloft nog steeds overeind staan. Rituelen zijn vaak tot in detail voorgeschreven door instituties, en de kracht van herhaling in deze vaste patronen geeft een gevoel van betekenis. Ging een boerenjongen vroeger  buurten bij een boer met ongetrouwde dochters en hij had een witte in plaats van de voorgeschreven rode zakdoek bij zich, dan kon hij als hij pech had, meteen vertrekken. Raakte de verkering voortijdig uit, dan kon je in sommige streken een lading gier tegen je deur verwachten.  Veel moest, weinig mocht. Een verhaal over de barre tijden achter ons.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Folklore en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De mooiste dag

  1. natuurfreak zegt:

    Heb het verhaal gelezen ,sommige dingen kende ik,anderen weer niet.
    Mooie foto van een ceremonie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.