Dansen, een vorm van heftig leven

(Door Frank Flippo)

Om te kunnen dansen heb je geen opleiding nodig, net zomin als wanneer je wilt zingen of tekenen. Tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945 begonnen hele menigten spontaan te dansen van vreugde, zelfs zonder muziek. Dit neemt niet weg dat dansopleidingen en allerlei vormen van gestileerde dans een respectabele geschiedenis hebben, zowel volksdans als cultuurdans. In die laatste categorie vallen gezelschapsdansen als tango en foxtrot, maar ook dans bedoeld om te bekijken, zoals in de opera of het muziektheater. Dit artikel, verschenen in 1996 in Alledaagse Dingen, biedt een brede historische schets.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.