Cucuruzzu en mazzere

(Door Frank Flippo)

Corsica bestaat niet alleen uit de kale, ongenaakbare bergtoppen die eeuwig de toeristenbrochures vullen en vaak ook de fotocollecties van toeristen. Integendeel, die pieken vormen slechts de bovenste richel. Het eiland is overwegend groen, ook met grillige rotsen maar vaker bezet met eiken- en kastanjebos rijk aan varens en vochtig mos, waar koeien en varkens vrij rondstruinen. De enige plek buiten India waar ik dit zag.  Het echte Corsica verbergt zich in de vele beekdalen overal op het eiland. Ik verdwaalde er en kreeg een hond achter mij aan. Iets van de Corsicaanse ziel openbaart zich hier met verhalen over eerwraak, wilde zwijnen en  mazzere. Dat zijn Corsicanen die met hun dromen ongewild anderen doden. Wie herkend wordt als mazzere, eindigt als paria.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Folklore, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.