NS-wandeling Broek en Donk; struinen door het Bossche Land

(door Frank Flippo)

De oude Hertogenstad was vroeger nauwelijks in te nemen omdat het op een zandduin in een moerasgebied lag, dat als gevaar dreigde, onder water werd gezet. Vele dijkjes uit de middeleeuwen zijn nog intact, Menig wandelpad voert er over. Daarna zijn op vele plekken  landgoederen ontstaan, zoals Haanwijk, zodat je afwisselend door weilanden, over dijkjes en door parkbossen loopt. Als je de Dommel oversteekt, zie je een fraai uitzicht op kasteel Nieuw Herlaer, een plek vol verhalen. In 2010 eindigde de restauratie, na een lange periode van verwaarlozing. Dit verhaal uit 1996 ziet geen Herlaer, maar wel ander moois.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NS-wandeling Broek en Donk; struinen door het Bossche Land

  1. thologica zegt:

    De omgeving is mooi, maar de koffie bij Haanwijk is minder. Lees daarom hier de recensie op http://koffiepress.nl

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.