Boswachter te Austerlitz

(Door Frank Flippo)

Veelbereisd en belezen is hij, maar met de daadkracht van een militair. Zo vertelt Huub Berger, anno 2011 ex-boswachter, hoe hij in alle vroegte met zijn honden de ronde maakte in de Austerlitzer bossen en daar stuitte op mensen die grootschalig mos aan het roven waren voor handel in kerststukjes. Ze waren er gloeiend bij. Wie het verhaal van Berger leest, kan zich niet voorstellen dat een bestaan als boswachter ooit saai zou kunnen zijn. (Oorspronkelijk verschenen in Te Voet, april 1995)

Lees ook

‘Boswachter zijn is voor mij een roeping’

Wandelen met de boswachter door de Rijnstrangen

Interview met boomverzorger en boomchirurg Frank van den Brink

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Interview en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.