In de ‘zute dalen’ van de Belgische Kempen

(door Frank Flippo)

Wie tussen de snippers kitscherige villabebouwing, lintdorpen, foeilelijke verouderde industrieterreinen en andere verrommeling heen kijkt, vindt wellicht ook de weg vanuit Lanaken naar Nationaal Park de Hoge Kempen. Voor Te Voet wandelde ondergetekende hier in het vroege voorjaar van 1995 dwars doorheen…en genoot van de wolken gekwetter die hij langzaam wandelend naderde als, stap voor stap, een ven of beek dichterbij kwam. Geluiden als van schoolpleinen temidden van roerloos hout dat nog niet in blad is geschoten. Tussenstop Zutendaal is woonplaats van Jeroen Brouwers, hier in zijn werkkamer (zie foto). Met beblaarde zolen bereikte deze wandelaar Domein Bokrijk. Ook in Belgisch Limburg kun je een enorme boswandeling maken met vennen, beken en hei.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.