Plezante wandeling langs de Damse Vaart

(Door Frank Flippo)

In het voorjaar wandelen langs rimpelend water, hoog fluitekruid en fris peppelgroen kan een weldadige ervaring zijn, zeker als dat langs de Damse Vaart is. Polderland, maar zwaartillendheid en calvinisme zijn hier geheel afwezig. Belgen grijpen bijna elk idyllisch hoekje aan om er een heerlijke uitspanning neer te zetten, zo ook aan de Sifon, waar de Damse vaart de Leopoldsvaart kruist. Sluis (nog Nederland), Hoeke, Damme, alles lijkt van speculaas, koesterend in de lentezon. Veel plezier op deze wandeling.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.