Zwerven door de Oesling

(Door Frank Flippo)

Éisleck of Oesling is Luxemburgs voor de noordelijke, meest bergachtige helft van het Groothertogdom. Stadjes als Wilwerwiltz, Weiswampach en Clervaux liggen er, gebouwd tegen steile heuvels, te midden van donkere bossen. Twee dagen wandelen in dit gebied, verdwaald raken in de griezelige Baamböesch, een bezoek aan het heiligdom van Sint Pirmin, en een onderzoek naar de trotse aard van een veelbezocht maar onbekend volkje.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Folklore, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.