Afghaanse geneugten

(Door Frank Flippo)

Een maaltijd in een buurthuis, ergens in Utrecht-West, bijna tien jaar geleden, kan dat op Zilvervis? Wel als het een belevenis was als deze. Een vermogend man in Kabul hoorde in zijn villa, liggend op bed, de vogels zingen in de avond en besefte dat hij gelukkig was, onkundig van de verschrikkingen die hem te wachten stonden. Dit en meer hoorden de twintig Nederlanders die aanzaten, genoten van kruidig en fruitig Afghaans eten, en luisterden naar een aangrijpende persoonlijke geschiedenis en een wijs oud sprookje.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Folklore, Subculturen, Utrecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.