Handleiding voor angsthazen

Foto: Tomi Tapio K, Flickr

Foto: Tomi Tapio K, Flickr

Wel eens gehoord van de millenniumkever (Millennium Bug)? Veel mensen konden er in 1999 niet van slapen.  De ‘bug’ was een computerfout die alle datasystemen zou lamleggen. Die zouden allemaal zijn afgesteld op maximaal 1999.  Met het inluiden van het jaar 2000 zouden al die tellers in plaats van naar 2000, naar nul springen en zichzelf uitschakelen. Alle computergestuurde systemen, dus ook de verwarming, elektriciteit en als gevolg zelfs de bevoorrading van winkels etc. Bangeriken vreesden een hongerwinter, en haalden allemaal na de vuurpijlen van de jaaarwisseling weer opgelucht adem. Voor Onkruid schreef ik de Handleiding voor Angsthazen, met praktische antwoorden op vragen als: hoe blijf ik warm, hoe maak ik licht, welk eten is altijd beschikbaar, waar vind ik drinkwater?

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Gezondheid, Overig en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Handleiding voor angsthazen

 1. Meindert Don zegt:

  Leuk Frank! Is dat boek nog te koop?

  Kindest regards, Meindert

  Sent from a sheet of glass

  Ook interessant: From where do these neutrinos come? The IceCube Neutrino Observatory near the South Pole of the Earth has begun to detect nearly invisible particles of very high energy. Although these rarely-interacting neutrinos pass through much of the Earth just before being detected, where they started remains a mystery. Pictured here is IceCube’s Antarctic lab accompanied by a cartoon depicting long strands of detectors frozen into the crystal clear ice below. Candidate origins for these cosmic neutrinos include the violent surroundings of supermassive black holes at the centers of distant galaxies, and tremendous stellar explosions culminating in supernovas and gamma ray bursts far across the universe. As IceCube detects increasingly more high energy neutrinos, correlations with known objects may resolve this cosmic conundrum — or we may never know.

  Image Credit: IceCube Collaboration, U. Wisconsin, NSF

  >

  Like

 2. natuurfreak zegt:

  Ik heb me nooit gestoord aan die melding..ik dacht het waait wel voorbij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rob Alberts zegt:

  Het veredelde ras van Angsthazen is nog steeds niet uitgestorven.

  Bezorgde groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.