Presentatie op 31 augustus: je biografie als mythologie

Bron: AZRainman, Flickr

Bron: AZRainman, Flickr

Ieders leven verloopt volgens kansen, uitdagingen en belemmeringen die overwonnen moeten worden, wil je überhaupt ergens komen. Vaak ontdek je pas achteraf dat zich een gouden kans heeft aangediend die je verzuimd hebt te pakken. Het komt erop aan, die kansen te herkennen op het ogenblik dat zij zich aandienen. Mis deze gratis workshop niet, aanstaande maandag 0m 13u bij Seats2Meet, station Amersfoort.

De wereldberoemde mytholoog Joseph Campbell heeft hier een prachtig model voor aangereikt: de Monomythe. Hij beschrijft het pad van de held: hoe die eerst niet uit zijn comfort zone wil, en hoe hij groeit door dit uiteindelijk wel te doen.

Deelnemers krijgen een vragenlijst waarmee zij onderzoeken waar in hun leven zich goede raad aandiende, welke dieptepunten zich aandienden en welke soms verborgen helpers hen met raad en daad bijstonden en vooral, of zij daar gebruik van hebben gemaakt. En of zij tijdens hun levenspad wakker genoeg waren om de vermogens die in ons allemaal sluimeren, te benutten.

De tweede en laatste oefening is een korte schrijfopdracht: beschrijf een episode of gebeurtenis in je leven niet aan de hand van wat zich feitelijk afspeelde, maar aan de hand van je verwachtingen, dromen en gedachten rond dat thema. Zij vertellen je vaak meer dan de feitelijke gebeurtenis.

Iedere deelnemer zal aan het eind een kruimeltje inzicht rijker zijn.

N.B. Dit najaar geeft Frank Flippo een cyclus in drie dagdelen over hetzelfde thema, in Leusden. Er zijn nog plaatsen vrij, opgave zie hier

.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in mythologie, Onderwijs, Presentatie, psychologie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.