Recensie Schrijverspunt…

ESOTERIE IN BEGRIJPELIJKE TAAL – FRANK FLIPPO
GESCHREVEN DOOR ULRIKE BONNEMA. GEPOST IN ‘RECENSIES’

Esoterie in begrijpelijke taal
‘Esoterie in begrijpelijke taal’ is een boek dat precies biedt wat het belooft.

Frank Flippo schreef een duidelijk en onderhoudend naslagwerk op het gebied van esoterie, over alles tussen mystiek en psychologie, van Atlantis via alchemie tot New Age. Niet alleen verklaart hij termen, zoals ‘goeroe’, ‘aura’ of ‘yoga’, ook geeft hij bondig de geschiedenis van allerlei stromingen binnen de esoterie weer. Hoe ontstond hatha-yoga? Wat is de oorsprong van de Hippiebeweging? Wat is de invloed van de kerk geweest op allerlei uitingsvormen van esoterie?

Het boek zelf biedt iets te weinig plaats om diep te gaan, maar op de bijbehorende boeksite vind je meer informatie. In het boek wordt dit aangegeven door onderstreepte woorden of zinnen (‘Lees meer over het ontstaan van natuurgeneeskunde’) die op de website waarschijnlijk aanklikbaar zijn. Hier kun je dan aanvullende informatie lezen. Enerzijds is dat handig (het blijft zo behapbaar), anderzijds krijg ik het gevoel dat ik maar een ‘half’ boek in handen heb of dat de website op zich zou volstaan.

Het boek bevat veel zwart-wit illustraties en foto’s om zaken te verduidelijken. Achterin staat een uitgebreide index en een bronnenlijst. Voor iemand die graag veel gedegen informatie wil over zo’n breed onderwerp, is dit boekje een uitstekende keuze.

© Ulrike Bonnema / Schrijverspunt

Uitgever: I-Publish
ISBN: 978-94-91387-15-9
Prijs: € 9,95
(deze recensie werd eerder geplaatst op www.schrijverspunt.nl)
Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Recensie, Spiritueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.