Laaiend enthousiaste recensies van Esoterie in Begrijpelijke Taal op bol.com

omslageso2

Dit keer laat ik mijn lezers aan het woord met de volgende vijfsterrenrecensies. Mijn boek is overigens te koop via de volgende link: http://i-bookshop.nl/esoterie-in-begijpelijke-taal  En vergeet ook niet Onkruids lezersactie via hun Facebookpagina, waarbij je een exemplaar van mijn boek kunt winnen. Klik en scroll down... https://www.facebook.com/onkruidmagazine?fref=ts …

De wereld door een jampot

27 augustus 2013 | Door: wkamerbeek | 50-59 jaar | rotterdam

Je kunt de wereldgeschiedenis langs een liniaal leggen, maar je kunt hem ook vanuit een heel ander perspectief bekijken. Frank Flippo kijkt door een esoterische bril naar de wereld en zijn geschiedenis en dat levert een geheel ander beeld op. Vergelijk het met het vertekende beeld dat je krijgt wanneer je door de bodem van een jampot kijkt. Overigens wel een kristalheldere jampot, want Frank Flippo schrijft kaarsrecht en onberispelijk. Zijn boek is aan de ene kant een heerlijk leesavontuur en aan de andere kant een geweldig naslagwerk. Op de bijbehorende website krijg je veel uitgebreidere informatie en eigenlijk koop je dus twee boeken voor de prijs van één. Eigenlijk is dit het boek 2.0.

Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Verrassend

Vond je deze review nuttig? Ja (1) | Nee (0) | Ongepast?
Opmerkelijk boek en indrukwekkend naslagwerk

3 september 2013 | Door: Jantina61 | 50-59 jaar

‘Wat zoek je? Zoek je een manier van leven die je gelukkig zal maken? Of wil je een wijs mens worden? Wil je ontdekken wie je werkelijk bent? Of dingen doen die je nooit eerder hebt gedaan? Boeien mysterieuze zaken je, zoals Atlantis en de piramiden? Zou je die graag onderzoeken? Verlang je naar bijzondere ervaringen of vermogens? Al deze dingen trekken mensen naar esoterie’. Dit zijn de vragen die auteur Frank Flippo in zijn boek ‘Esoterie in begrijpelijke taal’ stelt aan de lezers. ‘Esoterie is een zoektocht naar de verborgen bron van inspiratie die iedereen van nature in zich draagt’, zo luidt de definitie van esoterie in dit boek.

Het bijzondere van dit boek is dat het een niet alledaagse materie in begrijpelijke taal beschrijft en dichtbij de lezers brengt. Voordat ik dit boek las, wist ik nauwelijks wat esoterie betekent. Nu wel! En dat zegt in feite al genoeg. Frank Flippo belicht ‘in begrijpelijke taal’ verschillende begrippen en stromingen zoals: aura, yoga, reïncarnatie, meditatie, mandala, homeopathie, antroposofie, etc.
‘Esoterie in begrijpelijke taal’ is een bijzonder boek, dat opvalt door de overzichtelijkheid, en bevat heel veel interessante linken, een uitgebreide bronnenlijst en een overzichtelijke en alfabetische begrippenlijst. Daardoor wordt het heel gemakkelijk om snel een bepaald begrip op te zoeken, en kan dit boek behalve gelezen, ook gebruikt worden als naslagwerk.

Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Verrassend, praktisch naslagwerk

Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (0) | Ongepast?

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Recensie, Spiritueel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Laaiend enthousiaste recensies van Esoterie in Begrijpelijke Taal op bol.com

 1. Nanda zegt:

  Ha Frank, leuk om te lezen die reacties, ik heb net je boek besteld bij bol.com, wordt vervolgd! mooie prestatie hoor dat boek.. en nu.. het zwarte gat? of al weer een idee voor een volgend boek?
  hartelijke groet en sterkte met je vader! Nanda

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Ha Nanda,
   Leuk dat je mijn boek hebt besteld! Van een zwart gat is gelukkig geen sprake. Er staan meerdere boekprojecten op stapel, dwz in de onderhandelingsfase. Als alles door gaat mag ik er maar liefst drie schrijven de komende jaren. Een ervan is al het meest uitgekristalliseerd. Het gaat dus allemaal de goede kant op…met mij ook, Dank, dank…
   hartelijke groet
   ‘zilvervis’

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.