Puntig, overzichtelijk, helder! A must-have voor alle geïnteresseerden in esoterie

omslageso2Journalist en historicus Frank Flippo heeft met dit werkje zijn eerste non-fictie boek afgeleverd en hij doet dit zoals een journalist betaamt, want hij schrijft helder, prettig en soms opiniërend, zonder zich te verliezen in uitweidingen. Hij doet het ook met een verve een historicus waardig, want het eerste deel biedt een historisch overzicht, gevolgd door een bespreking van meer recente stromingen. Interessant is zijn keuze, het overzicht niet te beginnen volgens de officiële historiografie, maar volgens de ‘esoterische geschiedschrijving’, als ik het goed begrijp de geschiedenis zoals de esoterici die zien. Daarom begint het met het Atlantis-verhaal, een intrigerende mythe die niet nalaat tot in onze tijd vele mensen te boeien. Zijn definities van typisch esoterische termen als aura, fijnstoffelijk en kabbala zijn een stuk helderder dan zelfs de gangbare Wiki-artikelen over de desbetreffende onderwerpen. Hoewel hij academicus is, weet hij vakkundig de valkuilen te ontwijken die academische teksten zo vaak onleesbaar maken: oeverloos definiëren. Frank houdt het kort en krachtig en dit is een prestatie gezien het onderwerp. Na lezing heeft hij beslist mijn nieuwsgierigheid gewekt, zelfs na de indrukwekkende hoeveelheid extra informatie op de bijbehorende boeksite, die al even prettig is geschreven en voorzien van soms geheimzinnige afbeeldingen. De bronnenlijst achterin het boek nodigen uit tot verder, veel verder lezen. Deze uitgave had het verdiend in full-color te worden uitgevoerd, dan waren de afbeeldingen beter tot hun recht gekomen.  Maar verder: lLees en word wijs, om te beginnen met Esoterie in Begrijpelijke Taal.

Bestel bij: (het voordeligst)

http://i-bookshop.nl/esoterie-in-begrijpelijke-taal

Of bij Bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/esoterie-in-begrijpelijk-taal/9200000014231939/

Lees ook

Zeven fascinerende feiten over meditatie

Levenslessen bij ouder worden die we alvast verklappen

Zo high als een kanarie met Zen

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Gezondheid, Recensie, Spiritueel, Subculturen, Wetenschap, Zilvervis en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.