Onderzoek: Chinees kruid vernietigt kanker in 40 dagen

Bron: Flickr, La Extra Grupo Diario de Morelia

Bron: Flickr, La Extra Grupo Diario de Morelia

Een nauwelijks bekende Chinese plant doet opgang als kankermedicijn: muizen met alvleesklierkanker zijn in 40 dagen kankervrij. In China heet hij lei gong teng, ‘wijnrank van de dondergod’. Traditionele genezers gebruiken hem daar al duizenden jaren voor met name het behandelen van reumatoïde artritis.

Hij is familie van het in Nederland voorkomende bitterzoet. Een nieuw onderzoek van het kankercentrum van de Universiteit van Minnesota liet muizen met tumoren in hun alvleesklier deze plant (Latijn: Tripterygium wilfordii) gebruiken, Veertig dagen later luidde bij deze muizen de diagnose: geen tekenen van een tumor. Dit effect was ook waarneembaar als de behandeling werd onderbroken. De wetenschappers stonden versteld van de sterke antikankereigenschappen. Bekend was dat de plant triptolide bevat, een stof waarvan in eerdere onderzoeken al vast kwam te staan dat die kanker remt. Wetenschappers denken dat vooral deze stof in de plant verantwoordelijk is voor de anti-tumor werking.

De onderzoekers zijn onder de indruk van het effect: “Dit medicijn is ongelooflijk effectief in het doden van kankercellen” aldus onderzoeker Ashok Saluja. “Elke dag als je muizen onderzocht, merkte je dat de tumor aan het slinken was, en tenslotte verdwenen.” Saluja en zijn team zijn een bedrijf begonnen dat zal proberen het medicijn op mensen uit te testen. Pas als deze testen zijn afgerond, mag het in productie worden genomen. Binnen zes maanden willen ze met deze testen beginnen, maar Saluja zegt onmiddellijk dat het nog een grote stap is van muis naar mens. ‘Zal het ook werken bij mensen? Daar kunnen we nog niets definitiefs over zeggen.’

De resultaten bij de muizen zijn wel zo bemoedigend dat ze de weg banen voor proeven met mensen die lijden aan alvleesklierkanker, een van de dodelijkste kankervormen. De onderzoekers noemen het medicijn Minnelide, een combinatie van Minnesota en triptolide. Hun in water oplosbare versie konden ze in muizen injecteren en wordt in de toekomst ook op die manier toegediend aan mensen.

Bron: Natural Society

Lees ook

Tiener ontwikkelt vroegtijdige diagnose voor dodelijke alvleesklierkanker

Dertig procent minder kans op borstkanker voor vrouwen die bewegen

Wat poep zegt over je gezondheid

 

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Onderzoek: Chinees kruid vernietigt kanker in 40 dagen

  1. natuurfreak zegt:

    Hopelijk lukt het maar de weg is nog heel lang.

    Like

  2. Cees zegt:

    Waar kan ik dit kopen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.