Lente in het Bunderbos; een tovertuin aan de Maas

Tussen Beek en Bunde ligt een van de steilste en bekenrijkste bossen van Nederland, Maas, zeebodem en landbouwers lieten er dikke lagen leem, krijt en ander sediment achter. Zo lieten bewoners van het Bunderbos een stortvloed aan sagen, legenden en gedichten na in dit letterlijk bloemrijke stuk Zuid-Limburg. Holle wegen, hoogstamboomgaarden, dassenburchten en weidse vergezichten op Maas en Kempen; en tocht in een voorjaarsbos zoals Onze Lieve Heer het bedoeld heeft.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Ecologie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.