Kees Zoeteman; Hemelbestormers gevraagd

(Door Frank Flippo)

Houden de huidige stormachtige technische ontwikkelingen  gelijke tred met onze geestelijke ontwikkeling? Een retorische vraag. Kees Zoeteman, hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de KUB, stelde hem in 1996; anno 2012 is de vraag is actueler dan ooit. Een interview met hem over  ‘Pioniers gevraagd’ uit 1996, een imponerende analyse van de westerse cultuur. ‘De technocratie zuigt mensen op en spuwt ze weer uit als ze overbodig worden. Door mensen te behandelen als robotten, stompen hun gevoelens af.’ ‘Pioniers’ bespreekt de sociale ‘ratrace’, het dwingende arbeidsethos en de verslaving aan snelle prikkels. En  bepleit een samenleving ‘dichter bij het hart.’ Vrij van dwang, kunnen mensen dan doen wat hen het meest motiveert.  Gesprek met een visionair.

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Filosofie, Interview, Spiritueel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kees Zoeteman; Hemelbestormers gevraagd

  1. natuurfreak zegt:

    Zie ik zeker zitten..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.