Rivier voor theezieke juffers

Nergens in Nederland vind je waarschijnlijk zoveel theekoepels. Enoch Krook schreef in de 18de eeuw het blijspel ‘de theezieke juffers’ waarin zij zich in een prieel aan de Vecht te buiten gaan aan dit genotrijke vocht; twintig koppen per persoon waren heel normaal. Dit, en andere anekdotes vindt u in het toeristische artikel dat ik schreef over de Utrechtse Vecht en haar kastelen, voor de Duitse glossy Aha. Binnenkort volgt de Duitse versie…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, Utrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.