Wicca in Nederland

Veel mensen die zich tegenwoordig heks noemen, doen aan Wicca. Wicca baseert zich op het oude heidendom: het lokale geloof voorafgaand aan het christendom. Het hedendaagse Wicca vertoont ook ecologische en feministische trekken. Wat boze tongen in christelijke kringen ook mogen beweren, vrijwel alle heksen zijn goedaardig en werken aan het heil van zichzelf en anderen. De meeste aanhangers zitten in moderne, geïndustrialiseerde landen. Ook de ‘heksenpriester’ die ik rond 1994 interviewde, ons helaas inmiddels ontvallen, woonde in een gewoon rijtjeshuis. Zijn visie vind je hier in een uitgebreid artikel.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Folklore, Spiritueel, Subculturen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wicca in Nederland

  1. Wicca zegt:

    Ik ben ook wicca so koel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.