De laatste bewoner van Papendorp

(door Frank Flippo)

P. van Dongen vertrok alweer zo’n tien jaar geleden uit wat toen Polder Papendorp was. Die werd ontgonnen in de 12de eeuw en hoorde eerst bij Jutphaas voordat Utrecht hem annexeerde. De wijk Kanaleneiland werd er gebouwd. Het laatste stukje had boerderijen en  wat landelijke woningen. De laatste ervan bewoonde Van Dongen, aan de Taatsendijk, met hoge peppels, wijde vergezichten en wiekende reigers. In een wrakke auto hobbelde ik met Bart Spring in’t Veld, toen medeverslaggever, over het korstige wegdek naar het huisje aan het doodlopende eind. Een knorrige man stond ons met tegenzin te woord. ‘Dit is mijn laatste interview.’ Bart fotografeerde zijn Dobermann. In de verte heipalen en kantoren…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Ecologie, Interview, Utrecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De laatste bewoner van Papendorp

  1. Ha ha ha, niks van zijn gading in het huurhuisaanbod! Goedzo, meneer Van Dongen, zet ‘m op!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.