Hoe is dat, wonen in een Vinexwijk?

(Door Frank Flippo)

De huidige stilstand in de woningbouw volgt op een enorme bouwwoede op Vinex-locaties rond de eeuwwisseling. Hoe is het eigenlijk om te wonen in zo’n  Vinexwijk? Deze recensie van een fototentoonstelling over Leidsche Rijn werpt hier licht op. De ene zegt ‘easy-going’ en zelfs plattelands, de ander ‘burgerlijker dan in de echte stad.’ Vinex (Vierde Nota Extra)-bewoners zijn  zeer mobiel en richten zich vaak niet op één kern, maar stellen hun eigen ‘stad’ samen uit omliggende voorzieningen. Schrikbeeld of stad van de toekomst?

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Recensie, Utrecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.