Zierikzee, stad van darinkdelvers en meekrapmalers

(door Frank Flippo)

Het petdragende oude mannetje was er in 1996 nog niet uitgestorven, in deze Zeeuwse parel. ‘Zierik’s Ee’ komt de eer toe rond 1800 de eerste goudvis te hebben ingevoerd. Als je een vissebek volstopt met in brandewijn gedrenkt broodkruim en hem in vochtig stro verpakt, kun je die per post versturen. Aangekomen doe je hem in vers water en de vis zal in twee tot zes dagen herleven. Dit lees ik in een alhier aangeschaft oeroud receptenboekje. Over keersluizen, festoenen, varensgezellen, vulwellen en meekrap. Op naar Zierikzee!

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.