Duitse immigranten in Utrecht

(Door Frank Flippo) Waar kwamen de meeste immigranten vandaan tot pakweg 1965? Niet uit Marokko, niet uit Turkije, zelfs geen zigeuners, nee! Het waren…Duitsers! ‘Stinkende Moffen, narrige Pruisen en hongerlijdende Westfalen’ vermeldt de achterflap van ‘een kolonie van Duitsers’ van Marlou Schrover. Een interview over hoe zij hier ontvangen werden met een boeiende reflectie over ‘de eeuwige Ander’.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Interview, Recensie, Utrecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.