De A van Breda

(Door Frank Flippo)

Een enigszins gedateerd verhaal dat ik toch plaats, want het probleem ‘natuur versus vooruitgang’ is voortdurend actueel. Dit gaat over de aanleg van het HSL-tracé langs de Nederlands-Belgische grens, waarbij de natuurgebieden Trippelenberg en Krabbebossen doorsneden worden.  Wij zien sperwers, reeën en iemand die de grondwaterstand komt meten voor het ‘toekomstige’ tracé. Ik neem een kijkje op Belgisch grondgebied en  hoor van de zorgen over de landgoederen Ter Meiren en Zwaluwenhof.Voor wie het wil lezen…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Ecologie, Wandelen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De A van Breda

  1. Mia Blare z zegt:

    De film is organisch en gaat over het maakproces, dat ook organisch is, en over internet, dat net zo woekert als de natuur.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.