“Zo’n hofje, dat porumt toch ergens heen.”

(Door Frank Flippo)

Bijna een wonder dat het Sterrehof gespaard is gebleven. Aan alle kanten werd gesloopt en gebouwd in de Utrechtse Stationswijk. Voor het behoud van dit 19de-eeuwse arbeidersparadijsje is dan ook lang geknokt. Gekraakt in de jaren ’70 en bewoond door kunstenaars en ander loslopend stadsvolk, kreeg het eindelijk de beschermde status die het verdient. In deze aflevering van de door mij gelanceerde serie ‘het mooiste Plekje’ in Ons Utrecht is Heinz Kok aan het woord, die uitlegt waarom deze plek hem het liefst is.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Utrecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.