Kuise Suzanna

(Door Frank Flippo)

Toen in de 16de eeuw bijbels betaalbaar werden, werden opvoedkundige lessen op kruiken, haardschouwen en beddenkussens populair.  Heel veel kom je de voorstelling ‘Suzanna in het bad’ tegen, over een vrouw die bijna verleid wordt als een man haar ziet baden. Suzanna werd vaak geschilderd in warme kleuren en met broeierige blik. Lees hier over een verdwenen tentoonstelling, een apocrief verhaal en twijfelachtig moralisme.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Folklore, Recensie, Utrecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.