Bloemendaal, ook voor niet-residentiëlen

(Door Frank Flippo)

Een racebaan voor Mercedessen, villadorp bij zee, een oud blekersdorp en een oord vol stilgevallen rellen (duinwatervalletjes) tref je hier. In Bloemendaal kun je meer dan je vergapen aan sjieke optrekjes. Bekijk de sculpturen op de begraafplaats, laat ‘Erik of het Klein Insectenboek’ herleven in Thijsses Hof.  De Hoog Duin en Daalse weg met zijn Karmel- en Kijkduintrappen: kwintessens van het villadorp. Verder heb je De Schapen- en Kennemerduinen, het Bloemendaalse Bos, openluchttheater Caprera, nog afgezien van Aerdenhout: ook voor niet-residentiëlen valt in gemeente Bloemendaal  veel te genieten.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.