Reis door het Markiezaat

(Door Frank Flippo)

In de streek rond Bergen op Zoom breekt het Brabantse zandplateau abrupt af. Wie zich niet aan de paden houdt, kan op diverse plaatsen pardoes vijf tot tien meter omlaag kukelen.  Je staat er op de rand van de bewoonde wereld, want vanaf deze steilrand kijk je uit op de verre einder van het Markiezaatsmeer en daarachter Ooster- en Westerschelde. Alleen de smalle landtong van Reimerswaal  hier de zeearmen, die zich zo op het oog een immense verlatenheid in slingeren.  Verslag uit een grensstreek vol contrasten.

 

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.