Jan Flips, Vlaams wandelpionier (1919 – 2010)

(Door Frank Flippo)

December vorig jaar overleed hij, Jan Flips uit Antwerpen. Een authentieke wandelaar en een vriendelijk mens die mij onthaalde op zelfgebakken wafels. Stichter (1967) van de Natuurvrienden- de Bergstijgers in Antwerpen. Hij bleef trouw aan de Natuurvrienden- gedachte, het wandelen altijd toegankelijk te houden voor minder vermogende mensen.  Flips zette een Lange Afstands Wandelroute uit tussen Antwerpen en Hulst, en schreef ‘Wandelen door het Neteland’ en ‘Groene Dinsdagen’. Dit laatste werkje kwam mij onder ogen, vol karakteristiek taalgebruik, poëtische frase en niet mis te verstane kritiek op de ‘verkankering’ door villabouw van zijn geliefde Vlaanderen. Ik besloot de heer Flips op te zoeken. Een gedenkwaardig en onderhoudend gesprek en interview dat ik hier opnieuw publiceer als eerbetoon aan deze ware Natuurvriend en aardige man.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Ecologie, Interview, Subculturen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.