Zutfania uit de oude IJsselstad

(Door Frank Flippo)

Zutphen kan bogen op heuse wiegedrukken en  incunabelen, die aan kettingen hangen in de aloude Librije. Deze oude IJsselstad is nauwelijks gebombardeerd in de oorlog, veel middeleeuwse elementen staan nog overeind. Zilvervis dook in oude Zutphense almanakken en kwam daar vermakelijke verhalen tegen zoals de overlast door ‘poelepetaten’ dit zijn kruisingen tussen eend en gans die vreselijk kunnen schreeuwen. Het tekent de kleinsteedse sfeer in vroeger tijden, toen veel mensen nog kippen en dergelijke mochten houden binnen de stadsmuren. Meer Zutfania leest u verder… welkom op deze stadswandeling-plus!

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.