Van Drielandenpunt naar Ardennen

Vanuit het Drielandenpunt kun je in één dag met gemak de Ardennen bij Eupen bereiken. Je doorkruist dan Zuid-Limburg, de Voerstreek, Neu-Moresnet en het Land van Hervé.  Neu-Moresnet hoorde vroeger bij Luxemburg en heeft, geloof het of niet, een eigen taal. ‘Diets’ kreeg ik als antwoord toen ik, in het Nederlands, vroeg wat zij spraken, bij het passeren van een achtererf waar men elkaar in een hoogst eigenaardig koeterwaals te woord stond. In enkele dorpen van deze streek overleeft dus een taal die ouder is dan het Duits of Nederlands en stamt uit de tijd van Karel de Grote. Feitelijk is het een oud Frankisch dialect. Landschappelijk biedt dit gebied alles voor de wandelaar: ruisende beekjes, diepe holle wegen, appelboomgaarden en hoog op de vlakte bij Hervé, een nonnenklooster. Wie de GR-paden volgt, loopt soms over zeer smalle, diepe paadjes, overhuifd met bomen en ingeklemd tussen steile heuvelkammen. Volg ze mee…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.