De kracht van Ja

“Dat hoort bij zijn vak” hoorde ik eens als sarcastisch commentaar, toen ik opmerkte hoe positief en vriendelijk de spirituele leraar John Kalse altijd was. Wie zijn boek ‘De Kracht van Ja’ leest, ontdekt dat die positiviteit veel verder ging dan wat je opvalt in een toevallige ontmoeting.  Hem ging het om de totale acceptatie van alles wat zich voordoet, ook in de laatste fase van zijn leven. Zijn publicaties waren zeldzaam maar van hoge kwaliteit. Na ‘creëren vanuit je Bron’ bleef ‘De kracht van Ja,’ zijn enige andere boek. Ze worden nog steeds graag gelezen. Lees de recensie.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Recensie, Spiritueel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De kracht van Ja

 1. YT zegt:

  Ben het helemaal eens met de gelezen woorden. Ik heb John zelf gekend en hem aan het werk gezien en zelf ervaren. Tegenwoordig luister ik of kiever gezegd beleef ik weer opnieuw de kracht van Ja in 2011 en het is krachtiger dan ooit t evoren.Omdat er nog maar weinig echt Ja wordt gesproeken en vooral er Ja-maar zijn wat ons allen zo versnipperd maakt. Werkelijk ja kunnen toelaten in alle lagen van je leven hoe d eomstandigheden ook zijn is een deur naar bevrijding.
  dus……….

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Soms is het goed dingen te herlezen, zoals een vriend zei ‘om het in mijn systeem te krijgen.’ Want je wilt anders denken, anders leven, en bent kortstondig geïnspireerd. Maar daarna zakt het weg, tot je de stof opnieuw tot je neemt. Dit verschijnsel treedt vooral op bij soepel geschreven, goed leesbare teksten.
   Misschien hadden de kabbalisten toch gelijk, toen zij hun boeken zo ingewikkeld mogelijk schreven. Ik ken zo’n boek waarin je bladzij 2 niet begrijpt zonder bladzij 1 te hebben ingeprent, vol onzinnig lijkende begrippen. Dat geleer helpt je, te concentreren op de essentie. Stof ter overdenking…
   De kracht van Ja is ook zo’n zeer leesbaar geschreven werkje. Misschien moeten we John vier keer herlezen, en inderdaad consequent durven zijn. Dank…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.