Wandeling voor sleutelhouders

(Door Frank Flippo)

Achttien landgoederen telde Nieuwegein. Drie resten er, waarvan alleen Rijnhuizen ook als kasteel (sporadisch) te bezichtigen is. Het landgoed kom je alleen in met een sleutel. Rijnhuizen bezit zeldzame exoten zoals de breed uitwaaierende Floridase trompetboom.  Ook de inheemse flora is opmerkelijk. Zo ligt er een stukje iepenwoud dat herinnert aan le déjeuner sur l’herbe van Watteau, en een boomgaard vol honderdjarige appelbomen met kronkelende takkken zoals op die vroege Mondriaan. Oud-Jutphaas bezit het bos Zwanenburg, met achttiende-eeuws prieel.  Hier is zelfs het door NSB-voorman Mussert ontworpen Amsterdam-Rijnkanaal mooi door de dijken, oeverpaden en geparkeerde aken. Lees hier hoe je ook sleutelhouder wordt. Herfst en Nieuwegein en alles wacht vandaag de eeuwigheid (Spinvis)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Ecologie, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.