Terug naar Zuid-Funen

(door Frank Flippo)

In 1995 werkte ik op de Deense boerderij Kastanjely, als deel van een internationaal vrijwilligersproject. Kastanjely ligt aan de voet van de Svanninger heuvels, een van de fantastische wilde relicten in een verder nogal aangeharkt land. Het is nu een dromerig gebied met glooiingen die soms steil oplopen, klaphekjes met vee dat loeiend en blatend voor je uit loopt, en beekjes met drinkbaar water. Dieper in het bos liggen ‘trollenstenen,’ wat dat ook zijn mogen. Ook heuveltoppen dragen hier mythische namen.  Dit verslag uit 1995 is van een theatrale wandeltocht vol mythologie, ’s avonds als de zon laag staat.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Folklore, Literaire onderwerpen, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.