Over de zeehei van Kalmthout

(Door Frank Flippo)

Het blijft een wonderlijk uitgestrekt natuurgebied zo vlakbij de uitdijende Antwerpse haven. Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide bevat de westelijkste hei van het Kempische plateau; daarom vind je er ook helmgras. Deze wandeling begint bij het eclectische stationsgebouw uit 1902 van Essen, België. De rand van de luifel langs de stationsgevel sluit zo nauw aan op de binnenkomende trein dat het even donker wordt. Ditzelfde Essen bracht mij een modderig zandpad vol omheinde villa’s.  Een ‘Deus ex Machina’  bevrijdde mij er van een confrontatie Hond-Mens. Hoe? Lees  hier….

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.