Pieterpad Gennep-Vierlingsbeek

 

Deze Pieterpad-etappe voert door een rijk begroeid rivierenlandschap, geschapen door de Maas en de wind. Onder andere de Afferdense Bergen zijn het fraaie gevolg van dit samenspel. De staart van deze wandeling voert door de befaamde Maasheggen. Dit gebied vol kwinkelierende zangvogeltjes, egels en dassen omvatte ooit een groot deel van de Maasoevers. Het scheelde maar een haar of alles was opgeofferd aan intensieve veeteelt en maisvelden. Tegenwoordig doet het vreemd aan, er doorheen te lopen, juist omdat je nergens anders zo’n landschap vindt. Wat ooit gewoon was, lijkt nu buitenissig.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Wandelen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.