“Kanaries vragen weinig onderhoud”

(Door Frank Flippo)

Vroeger hielden mensen kanaries puur vanwege de zang. Hedendaagse kanariekwekers leggen zich vaker toe op het uiterlijk van de vogel. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld de Parijse Frisé-kanarie. De vogeltjes komen echt van de Canarische Eilanden, waar je ze nog altijd in de eucalyptus- en fruitbomen kunt zien zitten. Gesprek met een paar Utrechtse kanariefokkers van het eerste uur. (Oorspronkelijk gepubliceerd in 2001)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Overig, Subculturen, Utrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.