Anselm Grün, archetype van de wijze monnik

(Door Frank Flippo)

“Vater Grün”heeft een heel eigen visie op de christelijke traditie. Tegelijkertijd is hij een echte Benedictijn: zeer actief, sociaal betrokken, middenin de wereld, bouwend aan verbetering. Vele inspirerende boeken kwamen van zijn hand, onder andere “de hemel; begint in jezelf; de wijsheid van de woestijnvaders voor mensen van vandaag.” Grün grijpt hier terug op de allereerste christelijke monniken, nog voor er monnikenordes bestonden, die teruggetrokken in de Egyptische woestijn essentiële waarden ontdekten. Een biografische schets, oorspronkelijk verschenen in Onkruid in oktober 2007.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Biografische schetsen, Filosofie, Spiritueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.