Van goudveil en duivelsberg

(door Frank Flippo)

Het eerste deel van deze Pieterpad-etappe tussen Millingen en Groesbeek, tot Leuth, voert over eentonige wegen. Wie dat overslaat, mist wel het verrassingseffect van een plotselinge verandering. Want daarna voert het pad via een kronkelweg ineens het Duitse Zyfflich binnen. Even verder loopt het pad Nederland in, de steile Duivelsberg op. Aan de andere kant, in het Kastanjedal, groeien goudveil en ereprijs, kruipen hazelwormen en klinkt ‘tudeljohoo’ soms het lied van de wielewaal.  Op de meeste plaatsen waar het heel mooi is, verdringen mensen, dieren en planten elkaar.  Hier werd een bouwproject ternauwernood afgeblazen. Klim, daal af en klim weer voor het essenbronnenbos.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.