Kano-wandeltocht in Drenthe

(Door Frank Flippo)

Wij kanooden waar het Drentse riviertje de Hunze vroeger in zee uit kwam. Nu ligt daar het Zuidlaardermeer; de bodem bestaat er nog altijd uit laagjes zeeklei. Een stukje het meer over, en dan kun je na twaalf kilometer varen, de vermoeide bovenarmen laten rusten aan de Plankensloot,  één van de oudste gegraven vaarwegen van Drenthe. Daarna zestien kilometer wandelen langs het Midlaarder hunebed en de Strubben, een bos dat in 2010 voor het eerst vrijwel geheel is gekapt. Enkele relicten getuigen nog van het wild warrelende stammenspel van daarvoor. Ga er varen en wandelen op een mooie junidag. Route: Kano Knapzakroute Oostermoer, St. Het Drentse Boek, ISBN 90.6509.910.7 (PDF-artikel verschenen in Te Voet, juni 1995)

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Kano-wandeltocht in Drenthe

 1. U bent nog van het Trechterbekervolk…de Hunzezoet voer naar het zeezout….

  Like

 2. Jurrien zegt:

  Hallo Zilvervis,
  Is er nog een routebeschrijving verkrijgbaar van de Kano,wandeltocht.
  Weet u waar eventueel nog een kopy is van het boekje kano knapzakroute de Hunze?
  Hoop even van u te horen

  Vriendelijke groeten

  Jurrien van der Veen
  uit Assen

  Like

  • Zilvervis zegt:

   Hallo Jurrien,
   Dank voor je belangstelling. Het telefoonnummer en postadres is te vinden onder het kopje ‘Meer informatie’ in de PDF. In de inleiding heb ik het ISBN-nummer vermeld van het boekje ‘Oostermoer’, onder dat nummer moet het bij elke boekhandel te bestellen zijn. Heb je dat al geprobeerd? In dat boekje staat ook de routebeschrijving.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.