Woerden-IJsselstein over graspaden (Groene Hartpad 5)

(Door Frank Flippo)

Nog altijd is de omgeving van Linschoten de meest betoverende op dit traject; het stille, gesloten landgoed met zijn zware geboomte en roerloze vijvers, ooit woonplaats van de roemruchte gebroeders De Witt. De Lange Linschoten waar in de zomer de moerasspiraea bedwelmend geurt, en rijke boerenhoeven zoals Heerlijkheid Liefhoven en Kopervik. Het dorp zelf was decor voor menige nostalgische film. Hier een uitgebreid verslag van het Pad.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.