In Haarlem zijn alleen de bomen van hout

(Door Frank Flippo)

Beets, Van Deyssel en Bomans; humoristen, maar ook wat stramme Haarlemse burgerheren. In Teyler’s Museum waren de geesten van Jules Verne en H.G. Wells rond, de snel overwaaiende wolkenluchten van deze stad vlakbij zee inspireerden schilders als Frans Hals. Rijk is Haarlem, in geld, traditie, historie en groen. De Haarlemmerhout, ‘bemoste schoot van Haarlems woud’, bewaart voetstappen van twee visionairen, Frederik van Eeden en Harry Mulisch. Wandel mee door het stijf-ouderwetse, weldadige Haarlem…

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Literaire onderwerpen, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.