Stadswandeling Ronse

(Door Frank Flippo)

Ronse, provincie Oost-Vlaanderen, in de Vlaamse Ardennen en dus omringd door hoge, fraai beboste heuvels, ligt pal boven de taalgrens. Het is een van die schaarser wordende plaatsen in België waar Frans- en Vlaamstaligen nog redelijk gemoedelijk dooreen leven. Het dialect van de officieel Vlaamstalige Ronsenaren is een schier onnavolgbare mix van Vlaams, Waals en lokaal patois. Het wat haveloze, industriële voorkomen dankt het aan het verleden van textielarbeiders. Wie daar doorheen kijkt geniet op deze stadswandeling van art-décogevels, gietijzeren bruggen en verrukkelijke pralines.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Reisverhalen, Wandelen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Stadswandeling Ronse

 1. egbert zegt:

  Ik heb de Art-Deco-stadswandeling te Ronse gelopen in 2009. Gewéldig! een aanrader voor iedereen die van architectuur houdt. Deze stadswandeling is te verkrijgen in het toeristenbureau te Ronse, België.

  Like

 2. Ha Frank,

  Wat een mooi blog heb je. Ik kom zeker vaker neuzen. Maak je de foto’s ook zelf?

  Groeten!

  Joke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.