Peter Sneltjes, groene pionier

(Door Frank Flippo)

Hij is alweer tien jaar weg uit Utrecht-Lunetten, maar de wijkbewoners kennen hem nog. In 1979, zestien jaar,  bij de eerste kindernatuurclubs in de wijk, tot 2000 aan toe. In Lunetten regelde ook wilgenknotdagen, zette een Natuurbeheergroep op voor de wijk, spande zich in om waardevolle fragmenten natuur te bewaren, zette een natuurtuin op en liet een omvangrijk archief na voor de wijk, alles belangeloos. Utrecht reikte hem de Maartenspenning uit. Verhuisd naar Zeeland, leidt hij daar ook weer groengroepen. Hoe één mens het milieubewustzijn in een wijk van de grond kan tillen. Een  klein portret.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Onderwijs, Overig, Utrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.