Instituut voor Toekomstig Verlies

(Door Frank Flippo)

Niet alles wat vandaag als lelijk geldt, verkrijgt een historisch patina waardoor mensen het tientallen, soms honderden jaren later ineens mooi vinden. De bewering van Pepijn Zwanenberg van het Instituut voor Toekomstig Verlies, dat de simpelste arbeiderswoning vele verhalen te vertellen heeft, snijdt echter beslist hout. Of het nu opruimwoede, tuinmansgeest of hokjesdenken is , in elk geval heeft de neiging ‘schoon schip’ te maken al veel verwoest. Pleidooi voor rustieke stadse rafelranden en historische relicten, ook als de omgeving gemoderniseerd is.  Spreekt zijn betoog je aan, bezoek dan ook zijn instituut.

Advertentie

Over Zilvervis

Zilvervis staat voor drs H.F. (Frank) Flippo (1962), schrijver, journalist, historicus. Auteur van 'Esoterie in begrijpelijke taal', ( maart 2013) en reisbundel Van het Pad (oktober 2017) Interesses: letterkunde, mythologie, filosofie, biologie.
Dit bericht werd geplaatst in Cultuurhistorie, Interview en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.